DISTRIBUIȚI
DPA

Ministerul german de Interne a negat, duminică, informaţiile din presa italiană conform cărora ar urma să trimită migranţi în Italia, relatează Reuters, potrivit News.ro.

“Nu este planificat niciun zbor de transfer pentru Italia în zilele următoare”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului german.


Citește și : Jurnalistă bulgară ucisă cu bestialitate

Zilele trecute, La Repubblica a scris că agenţia germană pentru refugiaţi a trimis numeroase scrisori la migranţi, în care le-au oferit informaţii despre un transfer înapoi în Italia, posibil cu zboruri charter, şi că un prim astfel de transfer ar urma să aibă loc la 9 octombrie.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a reacţionat imediat, spunând că Italia nu are aeroporturi disponibile pentru primirea de avioane charter neautorizate care ar aduce migranţi din Germania.

Citește și : Salvini: Italia îşi va închide aeroporturile pentru zborurile neautorizate cu migranţi din Germania

Cele două ţări negociază o înţelegere conform căreia Germania ar trimite înapoi în Italia migranţi care deja au cerut azil acolo, însă un acord încă nu a fost semnat.

Italia a devenit ruta principală către vestul Europei pentru zeci de mii de migranţi veniţi pe calea mării, de când cealaltă rută, din Turcia în Grecia, a fost blocată în mare parte în 2016.