DISTRIBUIȚI

Autoritățile franceze au concluzionat că Ministerul de Informații iranian, aflat sub controlul liderului suprem ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat atacul terorist dejucat în Paris în luna iunie, ținta fiind un grup de opoziție exilat din Iran, a declarat o sursă diplomatică din Franța, citată de Reuters, scrie Mediafax.

„În spatele acestei concluzii stă o investigație meticuloasă făcută de serviciile franceze de informații, care ne-a adus în punctul în care putem declara fără îndoială că Ministerul de Informații iranian este responsabil”, a declarat sursa.


Citește și : Republica Moldova: Întreaga redacție de știri a postului de televiziune 10TV a fost concediată

Sursa a transmis că directorul general al Serviciului de Informații, Saeid Hashemi Moghadam, este cel care a ordonat atacul.

Atentatul viza o conferinţă a grupului politic Poporul Mujahedinilor din Iran. Aproximativ 25.000 de persoane au fost prezente la această conferinţă, desfăşurată pe 30 iunie la periferia Parisului.

La reuniunea vizată de complotul terorist a participat inclusiv Rudy Giuliani, avocatul preşedintelui SUA Donald Trump.

Autoritățile belgiene, care au dejucat atacul, au arestat mai mulți suspecți, inclusiv un diplomat iranian.

Doi iranieni au fost arestaţi de autorităţile belgiene în localitatea Woluwe-Saint-Pierre. În maşina suspecţilor au fost găsite materiale pentru fabricarea unei bombe. Un complice al celor doi a fost arestat în Franţa.

Citește și : Parlamentul catalan refuză să-i suspende pe politicienii pro-independenţă din funcţiile lor