DISTRIBUIȚI

Ministerul de Externe de la Paris a confirmat marţi moartea în Ucraina a unui al doilea luptător francez, al cărui deces fusese anunţat luni de postul privat de radio RTL, transmite AFP, potrivit agerpres

‘Am aflat vestea tristă a acestui deces. Prezentăm condoleanţele noastre familiei sale, cu care serviciile noastre (…) sunt în contact’, a indicat ministerul din Quai d’Orsay într-un comunicat.


Citește și :  Premierul ucrainean: Oligarhii ruși ar trebui să plătească nota de plată pentru reconstrucție

RTL anunţase luni decesul acestui luptător: ‘El a decedat în urma rănilor la 25 iunie în regiunea Harkov. Avea 20 de ani şi se alăturase legiunii internaţionale la 1 martie’.

‘Grav rănit, în comă, Adrien D. era îngrijit într-un spital de campanie din regiunea Harkov’, a precizat RTL pe site-ul său.

Ministerul de Externe anunţase la începutul lunii iunie moartea unui prim luptător francez ‘în lupte’.

Legiunea internaţională de apărare a Ucrainei evocase acest deces alături de al unui olandez, al unui australian şi al unui german, fără a preciza circumstanţele morţii lor.

Potrivit RTL, această primă victimă franceză a fost ‘Wilfried Blériot, ucis la 1 iunie şi ale cărui funeralii au avut loc în Franţa la 30 iunie’. Postul de radio afirmă că în Ucraina luptă în prezent în jur de 50 de cetăţeni francezi.

Citește și : Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor