DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministerul Apărării israelian a efectuat un test de rachetă vineri, lansând o rachetă de la o bază militară situată în centrul Israelului, informează sâmbătă publicaţia Times of Israel, scrie agerpres.

Locuitorii regiunii au semnalat că au văzut o dâră albă pe cer lăsată de rachetă.


Citește și : Presupusul autor al atacului armat la baza militară din Florida era din Arabia Saudită

„În urmă cu câteva minute, autorităţile Apărării au efectuat un test de lansare a unui sistem de propulsie de rachetă de la o bază situată în centrul ţării”, a comunicat ministerul. „Testul a fost programat anterior şi a decurs aşa cum fusese prevăzut.”

Ministerul israelian al Apărării a refuzat să comenteze natura rachetei testate, lăsând să se presupună că ar fi vorba de o rachetă balistică.

Israelul nu recunoaşte oficial că ar avea rachete balistice în arsenalul său, deşi – potrivit unor rapoarte externe- statul israelian posedă o varietate de rachete cu capacităţi nucleare, cunoscute sub numele de Jericho, care au un motor cu mai multe etaje, şi o rază de acţiune de 5.000 km, fiind capabile să transporte o ogivă de 1.000 kg.

Acest tip de teste sunt realizate în cadrul dezvoltării mai multor tipuri de proiectile, rachete balistice ofensive sau interceptori defensivi şi lansatoare de sateliţi. Deşi în cazul interceptorilor şi lansatoarelor de sateliţi, Ministerul Apărării dezvăluie în general detalii suplimentare despre natura testelor.

Citește și : Amendă de 3,6 milioane de euro pentru Facebook în Ungaria

Testarea rachetei a impus ca zborurile avioanelor civile spre aeroportul Ben Gurion să fie temporar redirecţionate.