DISTRIBUIȚI

Premierul spaniol Pedro Sanchez a procedat luni la o mini-remaniere pentru a-i înlocui pe miniştrii sănătăţii şi industriei, Carolina Darias şi Reyes Maroto, care se prezintă ambii la alegerile municipale preconizate pentru sfârşitul lunii mai, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Noul ministru al industriei, comerţului şi turismului va fi Hector Gomez Hernandez, iar noul ministru al sănătăţii va fi Jose Manue Minones Conde”, a anunţat liderul socialist într-o alocuţiune televizată de la sediul guvernului.


Citeşte şi: Germania este paralizată de una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii – Black News

Ei îi vor înlocui pe Reyes Maroto şi pe Carolina Darias, candidaţi la alegerile municipale din Madrid şi Las Palmas, arhipelagul Canare, a explicat Pedro Sanchez.

Această remaniere intervine cu două luni înainte de alegerile municipale şi regionale din 28 mai şi cu nouă luni înainte de alegerile legislative prevăzute pentru sfârşitul anului.

Noul ministru al industriei, în vârstă de 44 de ani, făcea parte deja din echipa lui Reyes Maroto în cadrul ministerului. El a fost, printre altele, preşedintele grupului socialist în Camera Deputaţilor până în iulie trecut.

Noul ministru al sănătăţii, doctor în farmacie, de 50 de ani, era până în prezent prefect al regiunii Galicia (nord-vest).

Citeşte şi: Preşedintele Israelului cere oprirea ‘imediată’ a reformei judiciare – Black News

Carolina Darias fusese numită ministru al sănătăţii în ianuarie 2021 în plină recrudescenţă a epidemiei de COVID-19, urmându-i lui Salvador Illa, care se prezentase la alegerile regionale din Catalonia.

Reyes Maroto s-a aflat la conducerea Ministerului Industriei de la sosirea la putere a lui Pedro Sanchez, în iunie 2018.