DISTRIBUIȚI

Preşedintele ceh Milos Zeman a fost externat duminică după-amiază din spitalul militar din Praga, unde a fost internat timp de patru zile pentru refacerea organismului său suprasolicitat, a anunţat o purtătoare de cuvânt a instituţiei medicale, transmite dpa, potrivit agerpres.

Zeman nu a fost supus niciunei proceduri medicale majore şi a părăsit spitalul într-o stare de sănătate bună, a precizat ea.


Citește și: Șapte morți în revoltele din Chile! Președintele declară țara în RĂZBOI

Anterior, purtătorul de cuvânt prezidenţial declara că scopul internării este de a-i permite lui Zeman să se odihnească şi să revină la o condiţie fizică bună.

Preşedintele a dorit să fie ‘în formă fizică maximă’ pentru tradiţionala ceremonie de ziua naţională, care are loc pe 28 octombrie. Miercuri, el va rosti un discurs în parlament pe tema proiectului de buget pentru 2020, a indicat aceeaşi sursă.

Milos Zeman, care a împlinit 75 de ani la sfârşitul lui septembrie, spune că suferă de multă vreme de diabet şi de neuropatie, o afecţiune asociată a sistemului nervos periferic, care îl obligă să se sprijine de un baston în apariţiile sale publice.

Citește și: Berlinul critică dur Ankara: Ofensiva turcă din nordul Siriei încalcă dreptul internaţional

Zeman, fost membru al partidului social-democrat, a fost reales la începutul lui 2018 pentru un al doilea mandat de cinci ani.

El este primul preşedinte al Cehiei ales prin vot direct de către cetăţeni, în urma amendării Constituţiei.