DISTRIBUIȚI
infowars.com

Gruparea teroristă Statul Islamic este pe punctul de a fi învinsă în Raqqa şi oraşul ar putea fi eliberat, sâmbătă sau duminică, a anunţat militia kurdă YPG, potrivit Reuters preluat de news.ro

“Luptele continuă în Raqqa. Statul Islamic este pe punctul de a fi doborât. Astăzi sau mâine oraşul poate fi eliberat”, a declarat pentru Reuters Nouri Mahmoud, purtător de cuvânt al YPG.


YPG este principala formaţine kurdă din cadrul Forţelor Democratice Siriene, o alianţă a miliţiilor arabe şi kurde care luptă din luna iunie împotriva grupării Statul Islamic în Raqqa.

Un grup de activişti (Raqqa Is Being Slaughtered Silently – Raqqa este masacrată în tăcere) a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că zeci de autobuze venite din nordul oraşului au pătruns noaptea în Raqqa. Luptători ai Statului Islamic şi familiile lor ar fi părăsit deja oraşul, iar autobuzele s-au deplasat în Raqqa pentru a-I evacua pe luptătorii străini rămaşi acolo şi familiile acestora.

În august, combatanţi ai Statului Istamic au acceptat să fie evacuaţi dintr-o enclavă de la frontier dintre Siria şi Liban.

Raqqa este capitala de facto a grupării teroriste Statul Islamic. Timp de trei ani, oraşul din nord-estul Siriei a fost centru operaţional al organizaţiei, de unde erau planificate şi atentate comise în străinătate.