DISTRIBUIȚI

Forțele ucrainene din orașul Severodonețk din estul țării pot primi în continuare arme și își pot evacua răniții, a afirmat un oficial militar din Ucraina, potrivit Sky News, informează mediafax.

Militarii care rezistă în orașul asediat Severodonețk pot primi arme și își pot evacua răniții, în pofida deteriorării rutelor de aprovizionare, a declarat un oficial militar ucrainean.


Citește și :  Forţele ruse au capturat alte două localităţi de lângă oraşele Lisiciansk şi Severodoneţk

Oleksiy Gromov, adjunctul șefului departamentului operațional principal al Statului Major General, a declarat joi că situația din oraș este dificilă, dar stabilă, iar forțele nu au fost izolate.

De asemenea, guvernatorul regional din Luhansk, Serhiy Haidai, a spus că este posibil ca trupele ucrainene să fie nevoite să se retragă din orașul Lysychansk, aflat pe linia frontului, pentru a evita încercuirea, după ce forțele rusești au capturat două așezări, Rai-Oleksandrivka și Loskutivka, la sud de acesta.

„Pentru a evita încercuirea, comandamentul nostru ar putea ordona ca trupele să se retragă pe noi poziții. Toată regiunea Lysychansk este la îndemâna focului lor. Este foarte periculos în oraș „, a declarat Haidai la televiziunea națională.

Citește și : Lansare cu succes pentru racheta europeană Ariane 5