DISTRIBUIȚI

La baza militară a armatei moldovene din Bulboaca – 46 km de Chişinău – s-a dat luni startul exerciţiului multinaţional ‘Scutul de Foc- 2018’, la care participă în afară de militari moldoveni şi un contingent din România şi SUA, potrivit unui comunicat al armatei naţionale a Republicii Moldova, citat de Radio Chişinău şi postul public de televiziune moldovean TRM, potrivit agerpres.

Scopul exerciţiului, care se desfăşoară în perioada 17-21 septembrie, vizează instruirea comună a subunităţilor de artilerie şi creşterea nivelului de interoperabilitate între armatele ţărilor partenere, a declarat colonelul Eduard Ohladciuc, locţiitorul şefului Statului Major al forţelor armate moldovene.


Citește și : Cancelarul german Angela Merkel îl va concedia pe şeful serviciilor secrete (presă)

La aceste aplicaţii participă aproximativ 800 de militari din Republica Moldova (ofiţeri şi subofiţeri ai armatei naţionale şi Departamentului trupelor de carabinieri), din România şi SUA.

‘Scutul de Foc’ se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv în Republica Moldova şi face parte din planul de instruire al armatei naţionale pentru 2018, se mai afirmă în comunicat.

Citește și : Episcopii catolici europeni deplâng lipsa evidentă de solidaritate faţă de problema migranţilor