DISTRIBUIȚI
army.md

Un contingent de militari al armatei Republicii Moldova va participa în perioada 11-17 februarie la exerciţiul multinaţional ‘Platinum Eagle 18.1’, la Centrul de Instruire Babadag, în România, informează un comunicat al Ministerului Apărării moldovean, în condiţiile în care până acum preşedintele Igor Dodon s-a opus participării militarilor moldoveni la manevre comune cu trupe din ţări NATO, relatează vineri portalul Deschide.md.

Contingentul – constituit din 60 de ofiţeri, subofiţeri, sergenţi şi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată ‘Dacia’ din Cahul şi Batalionul 22 de menţinere a păcii din Chişinău – se va antrena împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina şi SUA, conform agerpres.


Scopul exerciţiului este creşterea interoperabilităţii între forţele participante, menţinerea capabilităţii de instruire în comun, precum şi dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Citește și : Bruxelles : Plic suspect primit într-o clădire unde se află consulatul României

Militarii moldoveni vor face parte dintr-o companie internaţională, condusă de colegii din SUA, şi vor avea de executat trageri de luptă cu armamentul din dotare şi proceduri de comandă şi control la nivel de subunitate.