DISTRIBUIȚI
AFP

UPDATE: Un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat vineri dimineaţă, în centrul Parisului, un soldat din cadrul patrulelor antiteroriste desfăşurate în Franţa după atentatele din 2015, au anunţat poliţia şi Ministerul Apărării, relatează Reuters şi AFP, conform agerpres.


Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, care a avut loc în jurul orei locale 06:30.

Conform primelor elemente ale anchetei, atacatorul, imobilizat rapid de către soldatul atacat, ar fi făcut referire la Allah, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

Este cel mai nou incident dintr-o serie de atacuri asupra militarilor desfăşuraţi în număr mare pentru a patrula în locurile sensibile din Franţa după atacurile comise de militanţi islamişti în ultimii trei ani, soldate cu peste 230 de morţi.

Stire initiala. Un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat un militar din cadrul Operaţiunii Sentinelle aflat într-o misiune de patrulare la staţia de metrou Châtelet, la Paris, vineri, către ora locală 6.30 (7.30, ora României), fără să rănească pe cineva, declară surse din cadrul prefectura de poliţie pentru AFP.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatorul, imobilizat rapid de militar, ar fi făcut afirmaţii în care l-a evocat pe ”Allah”, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.