DISTRIBUIȚI
Youtube / syrian ministry of defense

În recentul atac din oraşul Saraqeb din provincia Idlib din nordul Siriei a fost folosit clor, a afirmat organizaţia siriană de apărare civilă Căştile Albe, citată luni de agenţia dpa, potrivit agerpres.

Nouă persoane au fost rănite în acest atac, între care trei voluntari ai organizaţiei, a transmis aceasta pe Twitter.


Citeşte şi: Moştenitorul Samsung a fost eliberat din închisoare

Cinci civili sirieni care manifestau simptome de asfixie au fost spitalizaţi duminică, după bombardamente ale forţelor guvernamentale la Saraqeb. Organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat că după ce elicoptere ale regimului de la Damasc au lovit mai multe cartiere ale oraşului s-a simţit „un miros greţos”. OSDO a citat localnici şi surse medicale vorbind despre un gaz toxic, fără a da alte detalii.

Săptămâna trecută, ministrul apărării american James Mattis a afirmat că Washingtonul anchetează posibila folosire de gaz sarin de către guvernul sirian. Administraţia SUA şi-a exprimat de asemenea preocuparea faţă de informaţiile privind folosirea de către guvernul sirian a gazului de clor pentru a ataca o enclavă a opoziţiei de lângă Damasc.

Citeşte şi: Rusia îşi intensifică bombardamentele în Siria

Ministerul de Externe sirian a respins aceste afirmaţii, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială SANA, şi a subliniat că Damascul şi-a predat întregul arsenal chimic Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice.