DISTRIBUIȚI
CNN.com

Militanţi islamişti somalezi au reţinut civili ostatici în timpul unui atac cu maşină capcană în apropierea unui hotel din capitala Mogadishu, a anunţat vineri Somali News Agency care l-a citat pe ministrul informaţiilor, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ministrul Dahir Mohamud Gelle nu a precizat dacă operaţiunea forţelor speciale somaleze de a-i îndepărta pe atacatori din hotel s-a încheiat sau dacă ostaticii au fost eliberaţi.


Citește și : Irlanda autorizează extrădarea unui fost militant IRA

Bilanţul morţilor în urma atacului, care a început joi seara, a ajuns la aproape 30 vineri în timp ce forţele speciale continuau să lupte împotriva insurgenţilor.

Islamiştii al-Shabaab au revendicat atentatul, cel mai recent dintr-o lungă serie de atacuri organizate de membrii acestei grupări care are legături cu Al-Qaida.

Luptători ai grupării al-Shabaab au fost alungaţi din capitală în 2011 şi, ulterior, treptat, din restul oraşelor importante ale Somaliei de către trupele Uniunii Africane. Cu toate acestea, ei continuă să controleze teritorii întinse în mediul rural.

Citește și : Tot mai multe voci din dreapta europeană cer sancţionarea lui Viktor Orban