DISTRIBUIȚI
Twitter

  În urma loviturii de stat militare din Myanmar, milioane de oamenii sunt ameninţaţi de foamete în această ţară aflată în criză, conform cifrelor ONU, relatează dpa, potrivit agerpres

Până la 3,4 milioane de oameni din această ţară cu o populaţie de 54 de milioane de locuitori ar putea să nu aibă suficientă hrană în următoarele şase luni, pe lângă cele 2,8 milioane care suferă deja de lipsa de securitate alimentară înainte de lovitura de stat, a anunţat joi Programul Alimentar Mondial (PAM).


Citește și : Condiţiile de detenţie ale lui Navalnîi respectă standardele internaţionale

”Din ce în ce mai mulţi oameni săraci şi-au pierdut locurile de muncă şi nu pot să-şi asigure hrana”’, a declarat directorul PAM, Stephen Anderson. ”Este necesar un răspuns concertat acum pentru a atenua suferinţa imediat şi pentru a preveni o deteriorare alarmantă a securităţii alimentare”, a spus el.

Myanmarul s-a afundat în haos de la lovitura de stat militară, la începutul lunii februarie. Joi, au existat din nou proteste la nivel naţional împotriva juntei militare.

Citește și : În ciuda pandemiei, Brit Awards 2021 se va ţine cu public

În ultimele săptămâni, armata a reacţionat cu o duritate brutală la orice rezistenţă. Potrivit estimărilor ajutorului Asociaţiei de asistenţă pentru deţinuţii politici (AAPP), cel puţin 739 de persoane au murit până acum şi peste 3.300 sunt în prezent în detenţie.

Cu toate acestea, situaţia a fost oarecum mai calmă în ultimele zile. Observatorii cred că armata manifestă reţinere înainte de un summit al Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) care va avea loc sâmbătă la Jakarta.