DISTRIBUIȚI

Milioane de elevi filipinezi s-au întors luni în sălile de clasă pentru prima dată în mai bine de doi ani, după ce autoritățile au ridicat majoritatea restricțiilor care mai erau impuse din cauza Covid, informează Reuters, informează mediafax.

Elevii, toți purtând măști pe față, au stat la coadă pentru a intra în sălile de clasă și au participat la ceremonii de ridicare a steagurilor în curțile școlilor.


Citește și :  Biden, Macron, Johnson şi Scholz cer securizarea instalaţiilor nucleare din Ucraina

O serie de măsuri, cum ar fi verificarea temperaturii, purtarea obligatorie a măștilor și limitarea numărului de elevi pe clasă rămân în vigoare.

În Filipine, închiderea școlilor din cauza pandemiei a avut una dintre cele mai mari durate din lume, redeschiderea fiind întârziată de implementarea lentă a vaccinurilor și de alegerile de la începutul acestui an.

În noiembrie, Ministerul educației a testat în aproape 300 de școli cursurile față în față, dar abia săptămâna aceasta a extins acest lucru la toate școlile, odată cu începerea noului an școlar.

Trecerea la cursuri online s-a dovedit a fi extrem de dificilă pentru Filipine, o țară de peste 110 milioane de locuitori, în care mai puțin de o cincime din gospodării au acces la internet și mulți nu au dispozitive mobile.

Citește și :  Vladimir Kliciko: Luptele de la centrala nucleară Zaporojie ar putea duce la o catastrofă mult mai mare decât cea de la Cernobîl şi Fukushima