DISTRIBUIȚI
Robert Durst in his wheelchair spins in place as he looks at people in the courtroom as he appears in a courtroom in Inglewood, Calif. on Wednesday, Sept. 8, 2021, with his attorneys for closing arguments presented by the prosecution in the murder trial of the New York real estate scion who is charged with the longtime friend Susan Berman's killing in Benedict Canyon just before Christmas Eve 2000. (Al Seib/Los Angeles Times via AP, Pool)

Miliardarul american Robert Durst, subiectul documentarului HBO The Jinx, a fost condamnat pentru uciderea celei mai bune prietene Susan Berman. Durst a fost găsit vinovat pentru uciderea lui Berman în 2000, pentru a o împiedica să vorbească cu poliţia despre dispariţia soţiei lui, relatează BBC, scrie news.ro .

Berman, care avea 55 de ani, a fost găsită împuşcată în cap în casa ei din Beverly Hills.


Citește și : Narendra Modi împlineşte 71 de ani, iar autorităţile vor să vaccineze zeci de milioane de indieni de ziua lui

În partea finală a documentarului Jinx, Durst este auzit murmurând în sinea lui: „Ce naiba am făcut? I-am ucis pe toţi, desigur.”

Cu câteva ore înainte de difuzarea ultimului episod, autorităţile l-au arestat pe Durst în New Orleans pentru uciderea lui Berman. Juraţilor li s-a redat clipul în timpul procesului.

Procurorii l-au numit pe Durst, 78 de ani, un „psihopat narcisist”.

Susan Berman a fost o scriitoare de cărţi poliţiste şi a acţionat în calitate de purtător de cuvânt al lui Durst când a devenit suspect de dispariţia soţiei sale.

La o audiere anterioară, avocatul lui Durst, Dick DeGuerin, s-a opus ca juraţilor să li se arate şi momente din All the Good Things, un film din 2010 despre căsătoria sa, cu Ryan Gosling şi Kirsten Dunst. Filmul a fost regizat de regizorul The Jinx, Andrew Jarecki, şi descrie viaţa magnatului, arătându-l ca pe un criminal.

Soţia lui Durst, Kathleen McCormack, studentă la medicină, a dispărut în 1982 şi se presupune că a murit.

La scurt timp după verdictul de vineri, familia ei a emis o declaraţie prin care i-a îndemnat pe procurorii din districtul Westchester din New York să-l judece pe Durst.

„Sistemul de justiţie din Los Angeles a servit în cele din urmă familiei Berman. Acum este timpul ca Westchester să facă acelaşi lucru şi pentru familia McCormack”, au spus ei.

Procurorii susţin că Durst a ucis de fapt trei persoane – al treilea fiind un vecin în vârstă, Morris Black, care a descoperit identitatea lui Durst în 2001 în timp ce se ascundea în Texas.

Citește și : Italienii sunt de acord cu certificatul sanitar obligatoriu

Durst a fost achitat de uciderea lui Black, susţinând cu succes că l-a ucis pe motiv de autoapărare înainte de a tăia cadavrul.

Durst este un membru înstrăinat al uneia dintre cele mai bogate şi mai puternice dinastii imobiliare din New York. Fratele său Douglas Durst, care a depus mărturie la proces, a declarat instanţei: „Ar vrea să mă ucidă”.

Durst urmează să-şi afle sentinţa la 18 octombrie.