DISTRIBUIȚI
CNN International

Un miliardar rus în vârstă de 49 de ani a fost ucis într-un accident rutier, în timp ce îşi plimba câinele, în Marea Britanie, au confirmat autorităţile, transmite CNN, potrivit mediafax.

Poliţia din Surrey a confirmat că Dmitry Obretetskiy, în vârstă de 49 de ani, a murit la sfârşitul lunii noiembrie, în urma unui incident petrecut în Oxshott, un sat în apropiere de Londra.


Citește și : Peste 100 de incendii de vegetație sunt active în Australia. Orașul Sydney, amenințat de un ‘mega-focar’

Cazul lui Obretetski este cel mai recent în seria deceselor unor cetăţeni ruşi proeminenţi, stabiliţi în Marea Britanie. Miliardarul a fost transportat la spital, acest fiind grav rănit, a declarat poliţia din Surrey.

Trei vehicule au fost implicate în accidentul rutier. Până acum, poliţiştii nu au arestat pe nimeni, dar o investigaţie este încă în desfăşurare. Familia miliardarului a spus că bărbatul era „liniştit şi retras”.

Pavel Borovkov, prieten al bărbatului de 15 ani, a confirmat pentru CNN că afirmaţiile făcute pentru site-ul web LIFE, în care a pus la îndoială circumstanţele decesului lui Obretetskiy, erau adevărate.

Borovkov a declarat pentru LIFE că „oamenii din Londra conduc foarte prudent”. „Nu exclud faptul că a fost lovit intenţionat de o maşină”, a spus bărbatul.

Citește și : Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea unui traficant de droguri mexican

Obretetskiy era proprietarul Magnat Trade Enterprise, distribuitorul oficial pentru Mars, Nestle, Procter & Gamble în Rusia.

Potrivit paginii web din Rusia gazeta.ru, Obretetskiy se mutase împreună cu familia sa la Londra în urmă cu mai mulţi ani.