DISTRIBUIȚI
Vox

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că este prea devreme să se discute despre consecinţe pentru China cu privire la ceea ce responsabilii americani consideră că ar fi lentoarea cu care Beijingul a semnalat amploarea crizei coronavirusului în China, informează Reuters, potrivit agerpres.

SUA au repatriat 50.000 de cetăţeni americani blocaţi în străinătate din cauza diverselor restricţii legate de epidemia de COVID-19 şi mai sunt încă multe mii care aşteaptă să fie aduşi acasă, a afirmat Mike Pompeo într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă împreună cu preşedintele Donald Trump.


Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

Întrebat despre consecinţe pentru China, Pompeo a declarat: „Nu este momentul pentru represalii. Dar este încă timp pentru claritate şi transparenţă”.

China a informat doar despre aproximativ 3.000 de decese din cauza noului coronavirus, care a apărut pentru prima oară în oraşul chinez Wuhan, cifră pe care Trump şi alţi responsabili o pun la îndoială dat fiind numărul mare de decese în alte ţări.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați