DISTRIBUIȚI
Cotidianul

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că lucrează la organizarea unui nou summit între președintele american Donald Trump și omologul său nord-coreean Kim Jong-un, dar cel mai probabil acesta va avea loc după luna octombrie, relatează CBS News, potrivit mediafax.

„Lucrăm momentan la condițiile summitului, pentru a reuși să îndeplinim cât mai multe cerințe cheie”, a declarat Pompeo pentru postul de televiziune american CBS.


Citește și : Trump afirmă că este deschis să se întâlnească cu preşedintele venezuelean Maduro

„Sperăm că summitul va avea loc curând. S-ar putea întâmpla în octombrie, dar cel mai probabil va fi după”, a adăugat secretarul de Stat.

Secretarul de Stat a transmis că data și locația summitului nu au fost stabilite încă, dar va face personal o vizită la Phenian pentru a stabili detaliile.

De asemenea, Mike Pompeo a declarat că liderul coreean i-a trimis un mesaj privat președintelui Donald Trump, în care acesta a fost „foarte convingător în ceea ce privește intenția de denuclearizare a Peninsulei Coreene”.

„Kim Jong-un înțelege ce se întâmplă, a fost consecvent în ceea ce privește determinarea de a-și ține promisiunea privind denuclearizarea”, a declarat Pompeo.

Citește și : Guvernul de uniune naţională din Libia anunţă semnarea unui nou acord de încetare a focului în apropiere de Tripoli