DISTRIBUIȚI
AP

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, va ajunge marți la Sochi unde va avea o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după care se va întâlni cu președintele Vladimir Putin, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției TASS, transmite şi mediafax.

”Da, el va ajunge direct la Sochi”, a declarat diplomatul, adăugând că ”Pompeo va ajunge mâine, în jurul orei stabilite pentru discuții”.


Citeşte şi: Trump ameninţă Iranul: ‘Dacă face ceva, va suferi enorm!’

Vizita lui Pompeo la Moscova fusese inițial stabilită pentru data de 13 mai, dar secretarul de stat american a amânat vizita pentru a se întâlni la Bruxelles cu reprezentanții UE unde au discutat despre situația acordului nuclear cu Iranul.

Pentru început Pompeo va face o vizită la ambasada SUA de la Moscova, apoi se va întâlni cu oamenii de afaceri americani care lucrează în Rusia, precum și cu participanții la programele americane de schimb educațional. După aceste întâlniri, diplomatul ar putea merge să depună o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut situat lângă Zidul Kremlinilui.

Agenda discuțiilor, care reprezintă prima întâlnire la nivel înalt de la lansarea raportului Mueller, include relațiile bilaterale, precum și probleme internaționale, cum ar fi Iranul, Venezuela, Siria și controlul armamentelor.

Citeşte şi: Atac al talibanilor în Pakistan (VIDEO): Patru poliţişti au fost ucişi!

Potrivit Kremlinului, după aceea, Pompeo și Lavrov vor avea o întâlnire cu președintele Vladimir Putin pentru a discuta despre dezarmare, situațiile din Iran și din Siria.

„Președintele îi va primi pe Pompeo și Lavrov. În primul rând, vor informa președintele despre rezultatele contactului lor, despre negocierile lor care vor avea loc astăzi aici, la Sochi. Discuțiile se vor concentra, de asemenea, pe cele mai presante probleme – în mod evident, chestiuni bilaterale, stabilitate strategică și dezarmare; și puncte fierbinți regionale, precum Iranul, Siria și Venezuela; denuclearizarea Peninsulei Coreene și alte chestiuni importante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Aceasta va fi prima vizită a lui Pompeo în Rusia în calitate de Secretar de stat.