DISTRIBUIȚI
AP

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a întrerupt o serie de întâlniri oficiale cu lideri europeni și s-a întors la Washington pentru a discuta cu oficialii americani despre situația din Iran și Coreea de Nord, a transmis un oficial al Departamentului de Stat din SUA, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Iniția, pe ordinea de zi a întâlnirilor lui Mike Pompeo erau trecute doar discuții privind Iranul, dar situația s-a schimbat după ce Coreea de Sud a anunțat că două rachete cu rază de acțiune scurtă au fost lansate din Coreea de Nord.


Citește și : Preşedintele Parlamentului European: Europa are nevoie de reforme importante

Coreea de Nord a lansat cel puțin un proiectil neidentificat, au informat joi forțele armate sud-coreene, anunțând ulterior că, cel mai probabil, acestea erau rachete cu rază scurtă de acțiune.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat joi că ultimul test balistic efectuat de Coreea de Nord ar putea reprezenta un protest față de Statele Unite, în urma eșecului de la summitul dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Citește și : Şansele de a salva acordul nuclear încheiat cu Iranul sunt ‘din ce în ce mai slabe’ (responsabili europeni)