DISTRIBUIȚI
Vox

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat joi că nu este autorul scrisorii anonime publicate de New York Times, în care un oficial al administraţiei îl critică sever pe preşedintele Donald Trump şi descrie eforturile colaboratorilor acestuia de a-i ţine sub control ‘impulsurile cele mai rele’, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Nimeni nu ar trebui să fie surprins că New York Times, un ziar liberal care atacă fără încetare această administraţie, a ales să publice un astfel de articol’, a afirmat Pompeo, într-o conferinţă de presă la New Delhi.


Citeşte şi: Arabia Saudită a interceptat o rachetă trasă de rebelii yemeniţi. 26 de oameni au fost răniţi

‘Nu sunt eu’, a ţinut el să precizeze, în contextul speculaţiilor privind identitatea autorului.

Pompeo i-a criticat şi pe responsabilii cotidianului, care, în opinia, ‘nu ar fi trebuit să ia de bune cuvintele unui actor rău, nemulţumit şi neloial’.

‘Dacă nu eşti în poziţia de a executa proiectul şefului, nu ai decât o opţiune: să pleci. Dar, în loc asta, acea persoană, potrivit New York Times, a ales nu doar să rămână, ci să saboteze ceea ce preşedintele Trump şi administraţia sa încearcă să facă’, a apreciat Pompeo.

‘Trebuie să vă spun că găsesc incredibil de îngrijorătoare eforturile media pentru a sabota această administraţie’, a adăugat secretarul de stat, aflat într-o vizită în India.

Citeşte şi: Bilanţul negru al cutremurului din Japonia creşte de la oră la oră. Cel puţin 9 oameni au murit, 33 de dispăruţi şi peste 300 de răniţi – FOTO/VIDEO