DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo și secretarul american al Apărării, Jim Mattis, vor efectua o vizită oficială în India în luna septembrie pentru a discuta despre consolidarea relațiilor strategice și de securitate dintre cele două țări, relatează Reuters, conform mediafax.

Întâlnirea de tip 2+2 va avea loc între cei doi diplomați americani, Sushma Swaraj, ministrul indian de Externe și Nirmala Sitharaman, ministrul Apărării.


Citeşte şi: Moscova cere ajutor online pentru rusoaica arestată în SUA

Vizita, care va avea loc în New Delhi, a fost de două ori amânată anul acesta.

„Întâlnirea de tip 2+2 va acoperi o gamă largă de probleme bilaterale, regionale și globale, cu scopul de a consolida relațiile strategice și de securitate dintre cele două țări”, a declarat ministrul indian de Externe.

Legăturile politice și militare dintre cele două țări s-au dezvoltat în ultimii ani, dar mai multe probleme comerciale au apărut de la preluarea președinției de către Donald Trump în 2017.

Vizita inițială trebuia să aibă loc în aprilie. Întâlnirea a fost reprogramată pentru luna iulie, dar Pompeo a fost nevoit să viziteze Coreea de Nord.

Citeşte şi: 11 oameni au murit după scufundarea unui vapor turistic în SUA

Diplomații de la Washington au declarat la începutul lunii că relațiile cu India sunt foarte importante pentru Statele Unite.

Statele Unite au devenit distribuitorul principal de armament pentru India, după ce administrația din New Delhi a achiziționat arme în valoare de 15 miliarde de euro în ultimii zece ani pentru a înlocui vechiul arsenal sovietic.