DISTRIBUIȚI
Vox

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a avut duminică o întrevedere la Phenian cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, după care a ajuns la Seul pentru o vizită în Coreea de Sud în cadrul unui turneu asiatic, relatează AFP şi Kyodo, scrie Agerpres.

„Am avut o vizită bună la Phenian pentru a mă întâlni cu preşedintele Kim”, a scris Pompeo pe contul său de Twitter.


Citește și : Cisiordania : Doi dintre israelienii răniţi într-un atac armat au murit

„Continuăm să facem progrese în privinţa acordurilor de la Summitul din Singapore”, a mai precizat el, făcând referire la discuţiile din iunie dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, care s-au încheiat cu o înţelegere de a avansa spre „denuclearizarea completă” a Peninsulei Coreene.

„Mulţumim că ne-aţi găzduit pe mine şi echipa mea”, şi-a încheiat Pompeo mesajul.

Şeful diplomaţiei americane s-a deplasat la Phenian pentru a discuta cu Kim detaliile unui al doilea summit SUA-Coreea de Nord care ar putea avea loc până la sfârşitul anului.

Citește și : Cutremur în Haiti: Cel puțin 11 morți și peste 100 de răniți

La Seul, Pompeo urmează să se întâlnească duminică seară cu preşedintele sud-coreean Moon Jae In, pentru a-l informa despre cea de-a patra vizită a sa la Phenian ca secretar de stat al SUA.

Înainte de a se deplasa la Phenian, Pompeo s-a întâlnit sâmbătă la Tokyo cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu ministrul de externe Taro Kono.