DISTRIBUIȚI
Cotidianul

Fostul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, ar fi primit 150.000 de dolari pentru recenta sa vizită în Taiwan, potrivit portalului de ştiri CNews, informează luni EFE, transmite şi agerpres.

Pompeo s-a aflat pe insulă în perioada 2-5 martie, s-a întâlnit cu preşedinta Tsai Ing-wen şi a declarat că SUA ar trebui „să facă paşii necesari” pentru „a recunoaşte Taiwanul drept o ţară liberă şi suverană”.


Citeşte şi: Mai multe state occidentale cer SUSPENDAREA Rusiei din Interpol – Black News

Potrivit sursei citate, Oficiul de Reprezentare Culturală şi Economică a Taipeiului în SUA a semnat un contract cu firma americană de relaţii publice Premiere Speakers Bureau în care erau trecute în revistă detaliile vizitei lui Pompeo, ale cărui onorarii au fost stabilite la 150.000 de dolari.

Purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, Hua Chunying, a preluat luni pe contul său de Twitter link-ul către ştire, comentând sarcastic că Pompeo este „mult prea ieftin”.

Citeşte şi: Invazia Rusiei în Ucraina ar fi putut fi prevenită – Black News

Un alt purtător de cuvânt al MAE chinez, Wang Wenbin, a condamnat săptămâna trecută voiajul lui Pompeo, pe care l-a descris drept „un fost politician care şi-a pierdut toată credibilitatea şi ale cărui aberaţii nu vor avea succes”.

China revendică suveranitatea asupra Taiwanului, pe care o consideră o provincie rebelă, notează EFE. Insula este unul dintre principalele motive de conflict între China şi SUA, dat fiind că Washingtonul este principalul furnizor de armament al Taiwanului şi principalul său aliat în cazul unui conflict cu Beijingul.