DISTRIBUIȚI
afp

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a discutat vineri cu Kim Yong Chol, emisar al Coreei de Nord, despre eforturile făcute pentru denuclearizare, proces început în urma summitului din luna iunie dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Anunțul a fost făcut de Departamentul de Stat al Statelor Unite, cu mențiunea că întâlnirea dintre cei doi a fost „productivă”.


Citește și : Nicaragua protestează pe lângă Costa Rica după uciderea unor poliţişti lângă graniţa

Emisarul american pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, va face o vizită oficială în Suedia weekendul acesta pentru a participa la o conferință internațională pe tema Coreea de Nord.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a declarat vineri că Statele Unite continuă să facă progrese în discuțiile de denuclearizare cu Coreea de Nord, dar va păstra sancțiunile în vigoare.

„Continuăm să facem progrese. Continuăm să avem conversații. Statele Unite continuă să pună presiune pe Coreea de Nord prin intermediul sancțiunilor”, a declarat Sarah Sanders.

Preşedintele SUA, Donald Trump, se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, la sfârşitul lunii februarie, a anunţat vineri seară Casa Albă. Anunţul a fost făcut după ce Donald Trump s-a întâlnit la Washington cu emisarul Coreei de Nord, Kim Yong Chol.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a declarat pe 1 ianuarie că vrea menţinerea angajamentului denuclearizării, însă a avertizat că ar putea schimba atitudinea dacă Administraţia Donald Trump nu anulează sancţiunile.

Citește și : Caniculă extremă în Australia, temperatura medie națională a ajuns la 40 de grade

Liderul nord-coreean s-a întâlnit în iunie 2018 cu Donald Trump şi au discutat despre denuclearizare în Peninsula Coreea, dar nu au fost stabilite măsuri concrete. După summit, Phenianul a suspendat testele nucleare şi balistice. Kim Jong-Un a semnalat intenţia de a se întâlni din nou cu Donald Trump.