DISTRIBUIȚI
MARKETWATCH PHOTO ILLUSTRATION/GETTY IMAGES, ISTOCKPHOTO

Vicepreşedintele american, Mike Pence, şi rivala sa, Kamala Harris, vor fi separaţi de un perete din plexiglas în cursul dezbaterii lor de miercuri, a făcut cunoscut o responsabilă a echipei de campanie a senatoarei democrate, decizie luată după anunţul că Donald Trump este bolnav de COVID-19, notează AFP, potrivit agerpres.

Candidata democraţilor la vicepreşedinţia SUA şi republicanul Mike Pence vor fi aşezaţi la circa patru metri unul de celălalt, mai mult de cât cei doi metri prevăzuţi iniţial.


Citeşte şi: Trump: ‘Ieşiţi din case, dar rămâneţi prudenţi!’ – VIDEO

Ca măsură de precauţie suplimentară, comisia independentă care organizează dezbaterea va instala plexiglas între cei doi rivali, a explicat o responsabilă a echipei candidatei democrate, Kamala Harris, confirmând o informaţie difuzată de Politico.

Mike Pence, 61 de ani, a fost testat negativ la noul coronavirus, dar îngrijorarea rămâne după anunţul, vineri, că preşedintele SUA are COVID-19.

Cu trei zile înainte, Donald Trump a participat la prima sa dezbatere contra lui Joe Biden, la distanţă mare, dar într-un spaţiu închis. În sală, unii dintre apropiaţii omului de afaceri republican şi-au dat jos masca în timpul celor 90 de minute ale dezbaterii.

Mike Pence nu a asistat la acest eveniment, organizat la Cleveland, în Ohio. Dar vicepreşedintele american a fost prezent pe 26 septembrie, la Casa Albă, pentru desemnarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă. Mai mulţi participanţi, printre care Donald şi Melania Trump, au fost ulterior testaţi pozitiv.

Citeşte şi: Manifestanţii din Kîrgîzstan au pătruns în sediul puterii şi l-au eliberat pe fostul preşedinte – VIDEO

Testată negativ, Kamala Harris, 55 de ani, îl va înfrunta pe Mike Pence la Salt Lake City, în statul Utah, miercuri seară.

Această dezbatere între candidaţii la vicepreşedinţie capătă o dimensiune excepţională, ţinând cont de diagnosticul lui Donald Trump, dar şi de vârsta celor doi candidaţi la preşedinţie, 74 de ani Trump şi 77 de ani Biden.

În caz de incapacitate sau deces al preşedintelui Statelor Unite, puterea îi revine vicepreşedintelui.