DISTRIBUIȚI
Detroit Free Press

Vicepreşedintele american Mike Pence le-a cerut joi celor aproape 50 de lideri mondiali adunaţi la Ierusalim să asigure că un alt Holocaust „nu s-ar mai întâmpla niciodată” şi să rămână uniţi împotriva Iranului, informează DPA, scrie agerpres.

„Astăzi ne amintim ce se întâmplă când cei neputincioşi strigă după ajutor, iar cei puternici nu răspund”, a declarat el. „Trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm şi să demascăm valul de antisemitism care alimentează ura şi violenţa în toată lumea”, a adăugat vicepreşedintele SUA.


Citește și : Preşedintele israelian deschide forumul de la Yad Vashem cu o notă scrisă de un soldat rus

„În acelaşi spirit, trebuie să fim puternici împotriva (…) unui guvern din lume pentru care negarea Holocaustului este politică de stat şi care ameninţă cu ştergerea Israelului de pe hartă”, a adăugat el.

„Lumea trebuie să se opună cu fermitate Republicii Islamice Iran”, a insistat el.

Pence a adus de asemenea un omagiu celor „Drepţi între Popoare” şi soldaţilor forţelor Aliate din cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv 2 milioane de militari americani.

Citește și : Putin strânge relațiile cu Israelul, în contextul în care vocea Rusiei este tot mai ascultată în Orientul Mijlociu