DISTRIBUIȚI
focus.de

Vicepreşedintele Mike Pence va susţine un discurs în care va expune politica executivului american asupra Iranului, a declarat un oficial al Casei Albe, după ce uciderea generalului iranian Qassem Soleimani a stârnit proteste pe întreg teritoriului acestui stat din Orientul Mijlociu, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Pence va rosti acest discurs în cadrul Summitului de securitate naţională al Fundaţiei pentru apărarea democraţiilor din Washington.


Citește și: Scrisoarea americană de retragere din Irak este autentică, dar a fost trimisă din greșeală

Este de aşteptat ca discursul său să se concentreze pe diferenţele dintre poporul iranian şi guvernul ţării, a spus oficialul american sub acoperirea anonimatului, refuzând să furnizeze detalii suplimentare.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran s-au accentuat după atacul de vineri al forţelor americane asupra aeroportului din Bagdad în care a fost ucis comandantul militar iranian Qassem Soleimani.

Citește și: CUTREMUR puternic în Indonezia

Vineri, Pence a lăudat acest atac controversat, afirmând pe Twitter că preşedintele Donald Trump „a luat măsuri decisive şi s-a opus celui mai important stat care sponsorizează teroarea pentru a elimina un om rău, responsabil de uciderea a mii de americani”.