DISTRIBUIȚI
BBC.com

Actualul vicepreşedinte al SUA, Mike Pence, a discutat cu vicepreşedintele-ales, Kamala Harris, pentru a-i oferi consultanţă înainte de învestitură, acesta fiind primul contact la nivel înalt între cele două administraţii după scrutinul din noiembrie, potrivit publicaţiei The Hill , scrie mediafax.

Conversaţia între Mike Pence şi Kamala Harris a avut loc joi, a declarat un oficial de la Washington, potrivit publicaţiei The Hill.


Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

Este prima dată când cei doi lideri au discutat, după scrutinul prezidenţial din noiembrie. Mike Pence şi Kamala Harris vorbiseră ultima dată la dezbaterea electorală din noiembrie.

Acesta este contactul la nivelul cel mai înalt între Administraţia Donald Trump şi noua echipă prezidenţială. Preşedintele în funcţie, Donald Trump, nu a recunoscut victoria lui Joseph Biden şi nu l-a sunat pe viitorul preşedinte al SUA.

Donald Trump a anunţat săptămâna trecută, pe fondul polemicilor apărute după violenţele produse la Capitoliu, că, deşi este „în dezacord total cu rezultatul scrutinului prezidenţial”, „va exista o tranziţie ordonată a puterii pe 20 ianuarie”.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile

Mike Pence a anunţat că va participa la ceremonia de învestire a preşedintelui Joseph Biden şi a vicepreşedintelui Kamala Harris. Potrivit unor surse, Donald Trump intenţionează să părăsească Washingtonul în dimineaţa zilei de 20 ianuarie, înainte de începerea ceremoniei de învestitură.