DISTRIBUIȚI
AP

Mii de susţinători ai rebelilor yemeniţi au ieşit luni în stradă la Sanaa pentru a protesta împotriva clasificării rebelilor houthi drept „terorişti” de administraţia fostului preşedinte american Donald Trump, informează AFP, potrivit agerpres.

Duminică, mai multe ONG-uri l-au îndemnat pe preşedintele american Joe Biden să revină asupra acestei decizii, de natură să afecteze distribuirea de ajutoare către milioane de yemeniţi aflaţi în pragul foametei. Potrivit acestor organizaţii, exceptările de la sancţiuni acordate „proiectelor umanitare” nu oferă garanţii suficiente.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

Secretarul de stat american desemnat Antony Blinken a promis săptămâna trecută că va „reexamina imediat” această decizie, în contextul temerilor privind agravarea crizei umanitare în această ţară săracă răvăşită de şase ani de război.

În conflictul din Yemen rebelii houthi, susţinuţi de Iran, luptă de şase ani împotriva forţelor loiale guvernului, susţinute din 2015 de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită.

Potrivit ONU, acest război a provocat cea mai gravă criză umanitară în curs din lume, cu zeci de mii de morţi şi milioane de refugiaţi.

Citește și : Moderna AMÂNĂ un transport de vaccin în Polonia