DISTRIBUIȚI
LIT-CI

Mii de rezidenţi ai unui cartier sărac din oraşul brazilian Rio de Janeiro vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 în cadrul unui proiect-pilot, informează DPA, potrivit agerpres.   

Iniţiativa va studia impactul vaccinării populaţiei din Complexo da Mare, unul dintre cele mai mari cartiere sărace din oraş, cunoscute pe plan local şi sub denumirea de favele, şi va acorda o atenţie specială condiţiilor de trai şi noilor variante de coronavirus, se precizează într-un comunicat dat publicităţii joi seară.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Potrivit municipalităţii din Rio de Janeiro, serul folosit va fi cel produs de compania AstraZeneca.

Circa 130.000 de persoane locuiesc în Complexo da Mare. Până duminică, se preconizează că vor fi vaccinaţi peste 30.000 de rezidenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani. Ei vor fi apoi monitorizaţi timp de şase luni.

Acest proiect-pilot în condiţii reale face parte dintr-un studiu realizat de institutul de cercetare Oswaldo Cruz (Fiocruz), în colaborare cu autoritatea sanitară municipală şi cu organizaţia neguvernamentală Redes da Mare, se mai precizează în comunicat.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Primarul Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a afirmat că doreşte să vaccineze populaţia oraşului în timp util pentru carnavalul de anul viitor.

Joi, Eduardo Paes a anunţat ridicarea graduală a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus începând cu luna septembrie, urmând să fie permis accesul persoanelor vaccinate cu schema completă pe stadioane de fotbal şi în cluburi de noapte, la o capacitate de maximum 50%.