DISTRIBUIȚI
The Limited Times

Mii de persoane strămutate în nord-vestul Siriei locuiesc în corturi inundate sau deteriorate din cauza ploilor torenţiale care durează de câteva zile şi care le-au transformat taberele în adevărate mlaştini, au avertizat marţi ONU şi locuitori din zonele afectate, relatează AFP, potrivit agerpres.  

În provincia Idleb, jumătate din cei aproximativ trei milioane de locuitori sunt persoane strămutate, care au fugit din cauza luptelor şi s-au stabilit în tabere, unde supravieţuiesc datorită ajutoarelor organizaţiilor internaţionale şi ale ONG-urilor umanitare.


Citește și : Eurodeputaţii cer transparenţă totală pentru contractele şi distribuirea vaccinurilor anti-COVID

Aproximativ 4.000 de persoane din nord-vestul Siriei au fost ”grav afectate” de ploaie şi vânt, care au ”deteriorat sau au distrus peste 800 de corturi”, a avertizat luni coordonatorul regional adjunct al ONU pentru operaţiuni umanitare, Mark Cutts.

”Condiţii sunt foarte grele în taberele pentru refugiaţi inundate”, a scris Mark Cutts pe Twitter. Vremea se va înrăutăţi odată cu ”venirea zăpezii şi temperaturile vor scădea până la -3 grade Celsius în următoarele zile”, a indicat sursa citată.

Declanşat în 2011, războiul din Siria a făcut peste 387.000 de morţi şi milioane de oameni au plecat în exil.

Citește și : Aproape 1000 de nemţi au fost răpuşi de coronavirus în utimele 24 de ore