DISTRIBUIȚI
AFP

Violenţe între protestatari şi forţele de ordine au avut loc marţi seară în oraşul Ierusalim, în faţa reşedinţei oficiale a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel, potrivit mediafax.

Mii de protestatari au încercat să pătrundă cu forţa în reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu, fiind opriţi de agenţii poliţiei.


Citește și : Violenţe în centrul Parisului, la o manifestaţie de Ziua Naţională a Franţei

Violenţele au izbucnit în contextul în care autorităţile israeliene au început demontarea corturilor protestatarilor adunaţi de aproximativ o lună în faţa reşedinţei premierului Benjamin Netanyahu pentru a cere demisia acestuia din cauza acuzaţiilor de corupţie.

„Bibi, mergi acasă!”, „Aceasta este ţara noastră, nu a lui Netanyahu”, au scandat demonstranţii.

În ultimele zile, în zone ale comunităţii ultraortodoxe din Ierusalim au avut loc proteste faţă de restricţiile impuse în contextul epidemiei de coronavirus. Cel puţin 16 protestatari au fost reţinuţi luni seară în cartierul Romema din Ierusalim.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

Procesul pentru presupuse acte de corupţie care îl vizează pe premierul Benjamin Netanyahu a început în martie.

Procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a anunţat în noiembrie 2019 definitivarea procedurii de inculpare a lui Benjamin Netanyahu, pentru acte de corupţie. Benjamin Netanyahu a respins acuzaţiile.