DISTRIBUIȚI
Twitter

Peste 2.000 de pompieri încearcă să stingă câteva zeci de incendii de vegetație care au devastat zone întinse din statul Victoria, în sud-estul Australiei, informează cotidianul The Guardian, potrivit mediafax.

Potrivit autorităților, luni, în zona de est a statului Victoria erau 19 incendii de vegetație, astfel că mai multe școli din regiune au fost închise din cauza riscurilor.


Citeşte şi: Tornadă ucigaşă în SUA. Cel puţin 23 de oameni au murit! – VIDEO

Cel mai periculos este un incendiu izbucnit vineri în zona parcului statal Bunyip, care a devastat deja 12.000 de hectare de vegetație și amenință un număr mare de comunități. Persoanele din comunitățile amenințate de incendiu au fost evacuate.

Eforturile de stingere a incendiilor sunt îngreunate de temperaturile ridicate și vântul puternic, în special în zonele mai înalte în apropiere de orașul Dargo .

Citește și: Elicopter PRĂBUŞIT în Kenya! Patru americani şi-au pierdut viaţa

Michael Efron de la Biroul de Meteorologie din Australia a declarat că abia miercuri se va înregistra o răcire a vremii în partea de est a statului Victoria, însă se va consemna și o întețire a vântului și descărcări electrice, astfel că există riscul ca fulgerele să provoace noi incendii de vegetație.