DISTRIBUIȚI
Manila Bulletin

Mii de membri ai forţelor de ordine au fost desfăşuraţi marţi în capitala filipineză, Manila, înaintea procesiunii catolice anuale la statuia din lemn ‘Nazarineanul negru’, care îl reprezintă pe Iisus Hristos îngenuncheat sub greutatea crucii, transmite dpa, potrivit agerpres.

Statuia a fost expusă în parcul Rizal din Manila pentru a le permite credincioşilor să o atingă înaintea procesiunii care urmează să înceapă miercuri.


Citeşte şi: Un chinez a atacat o şcoală din Beijing: Cel puţin 20 de elevi sunt răniţi!

Peste 10.000 de persoane aşteptau la coadă la intrarea în acest parc, potrivit estimărilor poliţiei. În zonă au fost desfăşuraţi 2.500 de poliţişti.

Şeful poliţiei din Manila, Guillermo Eleazar, a declarat că în total vor fi desfăşuraţi 7.200 de poliţişti care vor lucra împreună cu armata, serviciile de ambulanţă şi pompieri pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă.

”Au circulat zvonuri privind unele ameninţări. Totuşi, acestea sunt fie neîntemeiate, fie lipsite de încredere. Nu există ameninţări confirmate până în prezent”, a spus Eleazar, care a subliniat că poliţia tratează cu seriozitate toate informaţiile primite.

Citeşte şi: Un lider AfD a fost bătut cu bestialitate! Acum se zbate între viaţă şi moarte

Anul trecut, peste 2,5 milioane de persoane au luat parte la această procesiune care s-a întins pe 6 kilometri şi a blocat practic traficul în centrul Manilei pe întreaga durată a zilei.

Statuia a fost adusă din Mexic la Manila în anul 1606 de către misionarii spanioli. Vasul cu care a fost transportată a luat foc, dar statuia arsă a rezistat şi a fost denumită ‘Nazarineanul negru’, credincioşii filipinezi fiind convinşi că ea face miracole.