DISTRIBUIȚI
Winsford Guardian

Mii de persoane care sunt împotriva purtării de măşti şi a restricţiilor contra pandemiei sunt aşteptaţi la Konstanz, în sud-vestul Germaniei, pentru un weekend de proteste sub supravegherea Poliţiei care se teme de escaladarea situaţiei, anunţă AFP, potrivit news.ro .

Sâmbătă, un imens lanţ uman urmează să fie organizat pe malul lacului din Konstanz, la iniţiativa „gânditorilor liberi”, o adunare diversă de opozanţi ai măsurilor legate de pandemia de Covid-19 care deja au manifestat de două ori cu zeci de mii de persoane la Berlin în timpul verii.


Citește și : Joe Biden, testat negativ pentru COVID-19

Obiectivul lor este de a aduna suficient de multă lume pentru a ajunge în Austria şi Elveţia, malurile lacului din Konstanz fiind situate de-a lungul a trei ţări.

Sâmbătă, 17 manifestaţii sau adunări sunt aşteptate la Konstanz. Duminică, 12 adunări sunt anunţate în centrul oraşului.

Poliţia aşteaptă în total 30.000 de persoane şi a prevăzut „un important efectiv” de forţe de ordine în faţa unei posibile escaladări.

Aceste proteste intervin în plină creştere a numărului de contaminări în Germania.

Sâmbătă, numărul noilor infecţii în ultimele 24 de ore s-a situat peste pragul de 2.500, adică la nivelul celui din aprilie.

Cancelarul Angela Merkel, care s-a arătat îngrijorată din cauza acestei creşteri, a anunţat marţi noi restricţii, în special pentru sărbătorile private, cu amenzi pentru cei care nu respectă anumite reguli.

Municipalitatea din Konstanz a interzis manifestările în care să fie purtate semnele regimului nazist sau „drapele ale Reichului” aşa cum s-a întâmplat la Berlin.

Citește și : Trump va fi internat într-un spital ‘pentru câteva zile’

În timpul ultimei manifestaţii la sfârşitul lui august, mai multe sute de protestatari au forţat barierele de securitate pentru a urca pe scările Reichstagului, sediul Camerei Deputaţilor (Bundestag), marcând o nouă etapă în radicalizarea mişcării.

Aceste manifestaţii adună o mulţime diversă compusă din militanţi anti-vaccin, complotişti, cetăţeni preocupaţi serios de restricţiile legate de Covid-19, dar şi, potrivit autorităţilor, simpatizanţi ai extremei drepte.