DISTRIBUIȚI

Mii de persoane şi-au părăsit sâmbătă casele la apropierea taifunului Vamco, care se îndreaptă spre regiunile din centrul Vietnamului, vitregite deja de mai multe furtuni în cursul ultimelor săptămâni, informează AFP, scrie agerpres

Aeroporturile au fost închise iar accesul la plaje şi pescuitul au fost interzise, în condiţiile în care taifunul însoţit de rafale de vânt de 100 de km/h urmează să atingă uscatul duminică în apropierea fostei capitalei imperiale Hue.


Citește și : Google, amendată în Turcia cu 25 milioane de dolari pentru abuz de publicitate online

Evacuările au fost decretate în patru provincii centrale, potrivit autorităţii de gestionare a catastrofelor, în timp ce alte sute de mii de persoane ar putea fi evacuate în restul ţării.

Centrul Vietnamului a fost afectat de o serie de furtuni în cursul ultimelor şase săptămâni, provocând inundaţii şi alunecări de teren care s-au soldat cu 159 de morţi, în timp ce alte 70 de persoane sunt date dispărute, potrivit autorităţilor.

În urma acestor calamităţi, peste 400.000 de case au fost distruse sau avariate, potrivit Crucii Roşii şi Semilunei Roşii.

Drumurile au fost inundate iar podurile au fost luate de ape, în timp ce furnizarea curentului electric a fost perturbată, ameninţând securitatea alimentară a 150.000 de persoane, potrivit surselor.

Citește și : Casa Albă se pregăteşte pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump

Regiuni din centrul ţării au fost devastate de ploi torenţiale în luna octombrie după ce două furtuni s-au abătut asupra coastei centrale a Vietnamului. Precipitaţiile torenţiale au provocat zeci de morţi şi au inundat aproape 150.000 de locuinţe şi 244 de şcoli din regiune.

Vietnamul este afectat frecvent de catastrofe naturale în timpul sezonului ploilor, între lunile iunie şi noiembrie, mai ales în regiunile din centru şi de coastă.