DISTRIBUIȚI
StiriDiaspora

Mii de persoane au protestat marţi în Belgia faţă de reforma pensiilor, propusă de către guvernul de centru-dreapta, potrivit agenţiei Belga, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Protestele de astăzi sunt cele mai recente dintr-o serie de acţiuni din cadrul unui conflict între sindicate şi premierul Charles Michel, al cărui guvern, ajuns la putere în 2014, s-a angajat să întreprindă reforme în domenii precum pensiile şi săptămâna de lucru de 38 de ore.


Citește și : Jim Mattis: Bătălia dusă în Siria împotriva Statului Islamic va fi câştigată

Potrivit poliţiei, circa 4.000 de persoane au protestat la Bruxelles şi alte 2.500 în Namur, a relatat Belga. Sindicatele au avansat cifre mai mari referitor la protestatari.

Acţiuni de protest au avut loc şi în alte oraşe ale ţării, precum Antwerp, Liege şi Leuven, a precizat Belga.

La un protest similar ce a avut loc în luna mai au participat circa 70.000 de persoane la Bruxelles, potrivit sindicatelor.

În Liege, unul dintre principalele sindicate a declarat grevă generală pentru marţi.

Din cauza protestului au fost perturbate serviciile din transportul public la Bruxelles şi cele pe calea ferată în regiunea francofonă Walonia, potrivit site-urilor lor.

Sindicatele cer dreptul pentru fiecare de a se pensiona la vârsta de 65 de ani, opunându-se creşterii vârstei de pensionare la 67 de ani, precum şi majorarea pensiilor, pentru a face faţă cheltuielilor de trai.

Următoarele alegeri federale în Belgia urmează să aibă loc în mai 2019.

Citește și : Cel puţin 44 de morţi în confruntări interetnice în vestul Etiopiei