DISTRIBUIȚI
International News

Mii de persoane se aflau încă fără electricitate într-o regiune din Extremul Orient Rus şi în capitala acestuia, Vladivostok, la aproximativ 10 zile după producerea unui fenomen sever de ploaie îngheţată, relatează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.  

Situaţia este deosebit de tensionată pe Insula Russky, în apropierea oraşului Vladivostok.


Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

Autorităţile au anunţat sâmbătă că lucrează la repararea liniilor de înaltă tensiune. Locuitorii mai multor sate ar trebui să poată aprinde din nou luminile la sfârşitul acestei săptămâni, au afirmat oficiali ruşi.

Ministrul responsabil cu Extremul Orient Rus, Alexei Chekunkov, a declarat anterior că aproximativ 4.000 de persane din regiunea Primorie au rămas fără electricitate zile întregi.

Imediat după producerea fenomenului de ploaie îngheţată, circa 180.000 de locuitori au fost afectaţi.

În plus, mii de oameni din regiune au rămas fără încălzire, în condiţiile în care la Vladivostok s-au înregistrat sâmbătă minus 4 grade Celsius.

Ploaia îngheţată care s-a abătut săptămâna trecută asupra Vladivostok şi a împrejurimilor sale a dus al depunerea unui strat de până la 12 milimetri de gheaţă pe cabluri şi arbori, numeroşi dintre ei prăbuşindu-se sub greutatea gheţii. În imaginile difuzate de autorităţi şi pe reţelele de socializare apar automobile, semne de circulaţie şi alte elemente de infrastructură urbană care arată de parcă ar fi fost congelate.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden

Mulţi locuitori din zonele afectate primesc în continuare apă şi mese calde.

Un pod important care face legătura cu Insula Russky rămâne închis, deoarece bucăţi de gheaţă ar putea cădea peste maşini şi ar putea răni oamenii.