DISTRIBUIȚI
Twitter

Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând suspendarea a numeroase curse aeriene şi feroviare, se îndreaptă luni spre nord-estul ţării, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Potrivit prognozei meteo, se aşteaptă ca furtuna să continue luni să avanseze spre nord şi să provoace ninsori abundente în regiunile septentrionale ale ţării, în Munţii Apalaşi Centrali şi în partea de sud a lacurilor Ontario, Huron şi Erie.


Citește și : ‘Partygate’ continuă în UK! BoJo caută măsuri pentru a scăpa ‘basma curată’ din tot scandalul

Serviciile meteo au precizat că furtuna se va îndrepta apoi spre sud-estul Canadei, în cursul zilei de marţi.

La trecerea sa prin sudul şi nord-estul SUA, fenomenul meteo a lăsat mii de persoane fără curent electric, potrivit datelor postate pe site-ul poweroutage.us.

Statele cele mai afectate sunt Carolina de Nord, cu 31.362 de utilizatori în pană de curent; Carolina de Sud, cu 30.171; Georgia, cu 24.146; Virginia de Vest, cu 24.089; şi Pennsylvania, cu 20.132 de abonaţi.

De asemenea, un total de 1.314 de zboruri au fost anulate luni pe diferite aeroporturi din ţară, în timp ce alte 538, cu plecarea sau destinaţia SUA, au suferit întârzieri, informează site-ul flightaware.com.

Citește și : Tonga este RUPTĂ de lume după erupţia vulcanică şi tsunami

Aeroportul cel mai afectat este Charlotte, din Carolina de Nord, cu 209 zboruri anulate, urmat de Reagan National, din Washington DC, cu 79 curse şi Newark Liberty, din New Jersey, cu 59 de zboruri suspendate.

La rândul său, compania feroviară Amtrak a suspendat luni mai multe curse de tren, precum cea care face legătura între capitala Washington şi New York, sau cea care operează între Richmond (Virginia) şi Boston.