DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Autorităţile indiene au emis alerte şi au evacuat marţi mii de persoane pe coasta de vest a Indiei în aşteptarea ciclonului Nisarga, care urmează să afecteze metropola Mumbai, relatează AFP şi dpa, scrie agerpres.

Oficialii din capitala economică a Indiei le-au cerut locuitorilor din zonele situate la malul mării să găsească refugiu în locuri sigure în faţa ciclonului Nisarga. Acesta urmează să atingă uscatul miercuri în nordul statului Maharashtra (vest), cu capitala Mumbai, fiind însoţit de vânturi de până la 120 km/h.


Citește și : Richard Grenell și-a dat DEMISIA din funcţia de ambasador al SUA în Germania

Responsabilii pe probleme de sănătate din oraşul cu 20 de milioane de locuitori, au evacuat, de asemenea, aproape 150 de pacienţi cu coronavirus dintr-un spital de campanie construit recent şi i-au plasat „într-un loc cu acoperiş”, ca măsură de precauţie.

Cicloanele lovesc rar Mumbai, construit cu faţa către Marea Arabiei. Ultima furtună devastatoare care a lovit oraşul datează din 1948, provocând moartea a 12 persoane şi rănirea altor 100.

Meteorologii indieni se aşteaptă la precipitaţii abundente şi se tem de numeroase daune ale caselor şi liniilor electrice provocate de vânt. Un val provocat de furtună cu o înălţime unu până la doi metri ar putea, de asemenea, să inunde zonele de coastă joase ale statului Maharashtra.

Citește și : Trump ar putea ordona retragerea rapidă a trupelor americane din Afganistan

Ciclonul Nisarga este de asemenea aşteptat să afecteze statul vecin Gujarat, unde autorităţile au evacuat peste 10.000 de persoane.

Nisarga a apărut la două săptămâni după puternicul ciclon Amphan, care a făcut o sută de morţi în estul Indiei şi Bangladesh şi a provocat pagube materiale considerabile.