DISTRIBUIȚI

În jur de 16.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor duminică, începând cu orele 08:00, în oraşul Münster din vestul Germaniei, pentru a permite dezamorsarea mai multor bombe din Al Doilea Război Mondial, informează dpa, potrivit agerpres.

Evacuarea din districtul Mauritz al oraşului din landul Renania de Nord-Westfalia a fost necesară pentru a permite examinarea în cele mai mici detalii a cinci bombe neexplodate din Al Doilea Război Mondial, în trei locaţii. După aceasta, genişti vor dezamorsa în acelaşi timp orice obiect potenţial periculos.


Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’

„Aceasta este una dintre cele mai mari operaţiuni de evacuare din istoria Germaniei”, a declarat duminică dimineaţa maiorul Markus Lewe.

În acest scop, au fost înfiinţate mai multe adăposturi de urgenţă.

Descoperirea unor bombe datând din ultimele luni ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial este un lucru aproape obişnuit în Germania, deseori autorităţile recurgând la evacuări din motive de siguranţă.

În 2017, au fost evacuate 65.000 de persoane în timpul celei mai importante operaţiuni de acest tip din perioada postbelică, o bomba britanică de 1,4 tone fiind descoperita la Frankfurt.

Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi