DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Mii de persoane au participat miercuri la Belgrad la un marş în memoria lui Oliver Ivanovic, un politician al minorităţii sârbe din Kosovo, asasinat în urmă cu un an în faţa biroului său de agresori necunoscuţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

„La un an de la asasinat, nu ştim cine l-a ucis şi cine a ordonat crima”, a declarat unul dintre organizatorii marşului.


„Cine l-a ucis pe Oliver Ivanovic?”, se putea citit pe o pancartă, în timpul acestei demonstraţii organizate la apelul opoziţiei faţă de preşedintele sârb Aleksandar Vucic.

Citește și : Mike Pence: SUA vor preîntâmpina orice reafirmare a jihadiștilor

Opoziţia bănuieşte că puterea din Serbia îi protejează pe asasinii lui Oliver Ivanovic.

Acesta din urmă era o voce singulară în clasa politică reprezentând minoritatea sârbă din Kosovo. El a luptat împotriva crimei organizate şi a denunţat influenţa acesteia asupra părţii sârbe a oraşului Mitrovica.

Acest social-democrat a respins independenţa Kosovo, la fel ca aproape toţi membrii comunităţii sale, însă a denunţat cu regularitate rolul jucat de Belgrad în fosta sa provincie.

Un om de afaceri considerat un suspect important de către anchetatori, Milan Radoicic, a scăpat în noiembrie dintr-un raid al poliţiei kosovare în Mitrovica-nord.

Citește și : Liderii Uniunii Europene ar putea amâna Brexit până în anul 2020 (The Times)

Din Serbia, unde locaţia sa exactă este necunoscută publicului, el şi-a susţinut nevinovăţia şi a primit sprijinul public al lui Aleksandar Vucic şi al unor miniştri.