DISTRIBUIȚI
Times of Malta

Mii de persoane au manifestat sâmbătă seara împotriva tragediei migranţilor care şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană, la aproape două săptămâni după accidentul devastator în care zeci de migranţi au murit în largul coastei din sudul Italiei, informează dpa, potrivit agerpres

Aproximativ 5.000 de manifestanţi au luat parte la o procesiune prin oraşul Steccato di Cutro din Calabria, unde a avut loc accidentul, a informat agenţia de presă ANSA. Manifestaţia s-a încheiat cu un minut de reculegere pe plaja oraşului, unde apele au depus cadavre ale victimelor.


Citește și : Reuters: Moldova, un cazan geopolitic unic, mocneşte la graniţa războiului declanşat de Rusia

Mai multe asociaţii şi mişcări s-au alăturat protestului în semn de solidaritate.

Demonstranţii au depus o coroană de flori şi buchete de flori şi au ridicat o cruce construită din epava bărcii de lemn eşuate. Manifestanţii au cerut pe bannere măsuri concrete pentru prevenirea unor astfel de accidente, precum „Opriţi moartea pe mare acum”.

Între timp, încă trei cadavre, doi copii şi un adult, au fost recuperate sâmbătă în apele din Steccato di Cutro. Numărul victimelor a crescut acum la 76, conform informaţiilor furnizate de Ccarabinieri. Mai multe persoane sunt încă dispărute, în timp ce aproximativ 80 de persoane au supravieţuit accidentului. Ambarcaţiunea, despre care autorităţile spun că transporta până la 200 de migranţi, pornise la drum din Turcia şi s-a scufundat în apele periculoase din apropiere de Steccato di Cutro.

Citește și : Macron semnalează că nu subestimează nemulţumirile cetăţenilor privind reforma pensiilor