DISTRIBUIȚI
npr

Din Filipine până în Pakistan, mii de persoane au manifestat duminică în Asia cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Femeilor, chiar dacă numeroase acţiuni au fost anulate din temeri legate de coronavirus, relatează duminică AFP, potrivit agerpres.

În China, epicentrul unei epidemii care s-a soldat până acum cu mai mult de 3.500 de morţi la nivel mondial, televiziunea publică a ales să sublinieze munca femeilor în prima linie a luptei împotriva îmbolnăvirii cu virusul Covid-19.


Citește și : Măsuri excepţionale împotriva coronavirusului în Italia: Peste 15 milioane de oameni intră în carantină

Marşuri au avut loc în Thailanda, în Indonezia sau în Filipine. Mai multe sute de persoane s-au reunit în Lahore, în nord-estul Pakistanului.

În India, un maraton exclusiv feminin, care era prevăzut să aibă loc duminică, a fost anulat. În Coreea de Sud, ţară care numără cel mai mare număr de cazuri de contaminări după China, au fost de asemenea anulate numeroase evenimente din cauza epidemiei.

Numeroase organizaţii feministe au optat pentru acţiuni online mai degrabă decât pentru reuniuni fizice, raliindu-se în spatele hashatg-urilor #FemaleStrike, #PowerUp sau #38InternationalWomensDay, în încercarea de a sensibiliza mai mult opinia publică faţă de cauza egalităţii între bărbaţi şi femei.

La Bangkok, manifestante au cerut o mai bună protecţie la locurile de muncă pentru lupta împotriva epidemiei. Însă numărul de persoane prezente era mai mic decât anul trecut, din cauza fricii de coronavirus.

Sute de femei şi de bărbaţi s-au adunat de asemenea la Manila, unde au dat foc unei efigii cu preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, acuzat de misoginism.

Citește și : Meciurile din NBA s-ar putea juca fără spectatori pentru a încetini răspândirea COVID-19

La Jakarta, în jur de 600 de persoane, unele machiate în culorile curcubeului, i-a cerut guvernului abrogarea legilor criticate ca fiind discriminatorii şi adoptarea de legi împotriva violenţelor sexuale şi pentru apărarea personalului casnic.