DISTRIBUIȚI
PressTV

Inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente au distrus cel puţin 182 de case şi au forţat mii de persoane să-şi părăsească locuinţele în oraşul Dapchi, din nord-estul Nigeriei, au declarat vineri oficiali locali, citaţi de Xinhua, scrie agerpres.

Cu toate acestea, nu au fost înregistrate victime în urma intemperiilor care au afectat Dapchi, dar şi alte localităţi din statul nord-estic Yobe, a declarat Mohammed Goje, şeful Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.


Citește și : Directorul general al companiei Cathay Pacific demisionează după ce şi-a manifestat sprijinul faţă de manifestaţiile din Hong Kong

Joi, precipitaţiile au provocat inundaţii, care au afectat mai multe localităţi din apropiere, printre care Hausari, Filatari, Kolori, Geidam şi Fika, a declarat Goje.

Damaturu, capitala statului Yobe, a fost, de asemenea, lovită de inundaţii, a indicat Xinhua.

Săptămâna trecută, Agenţia hidrologică din Nigeria emisese o alertă cu privire la posibile inundaţii din cauza cantităţii mari de precipitaţii înregistrate în toată ţara.

În acest an, toate cele 36 de state nigeriene şi teritoriul capitalei federale Abuja se vor confrunta cu inundaţii, în diferite grade, a prognozat agenţia citată.

Citește și : Propunere inedită în Germania – Se vrea eliminarea clasei I la călătoriile cu trenul