DISTRIBUIȚI
France 24

Mii de protestatari din Statele Unite au ieşit sâmbătă în stradă pentru a manifesta în sprijinul palestinienilor în ciocnirile aflate în curs cu Israelul, în aceeaşi zi în care preşedintele Joe Biden a discutat telefonic cu ambele părţi implicate în violenţele care au escaladat în ultima săptămână, transmite duminică AFP, potrivit agerpres.

Aproximativ 2.000 de manifestanţi s-au adunat în special în New York, în cartierul Brooklyn, scandând „Palestina liberă” şi fluturând steaguri palestiniene.


Citește și : Franţa a depăşit pragul de 20 de milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin

Mitinguri au fost organizate şi în alte oraşe americane, inclusiv la Boston şi Washington.

„Palestinienii au dreptul să trăiască liber şi copiii din Gaza nu trebuie ucişi”, a opinat Alison Zambrano, o studentă de 20 de ani care a venit din statul învecinat Connecticut pentru a manifesta la New York.

„Îi spun domnului Biden şi guvernului său să înceteze să mai susţină crima. Susţineţi victimele, încetaţi opresiunea”, a adăugat Mashhour Ahmad, un palestinian în vârstă de 73 de ani, care locuieşte în New York de 50 de ani.

Preşedintele Joe Biden i-a comunicat sâmbătă „profunda sa îngrijorare” premierului israelian Benjamin Netanyahu după escaladarea violenţelor în Israel şi Gaza, comunicând, de asemenea, preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas că Hamas trebuie să „înceteze să mai lanseze rachete”.

Citește și : Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se teme că atitudinea Israelului ‘favorizează extremismul’

Zeci de mii de manifestanţi au ieşit sâmbătă în stradă în mai multe oraşe din Canada şi Europa.

În Franţa au manifestat aproximativ 22.000 de persoane, dintre care aproximativ 3.000 la Paris. Mii de persoane au protestat, de asemenea, la Londra, Berlin şi Madrid.