DISTRIBUIȚI

Mii de haitieni s-au înghesuit la centrele de migrație pentru a obține pașapoarte cu viză pentru SUA, informează mediafax.

Haitienii încearcă să aplice pentru un program de migrație din SUA. Ei s-au înghesuit în centrele locale de migrație, strivindu-se între ziduri și escaladând scările exterioare, potrivit Reuters.


Citește și : Biden subliniază necesitatea respectării regulilor convenite pe Esplanada Moscheilor

Cozile s-au format după ce autoritățile din Statele Unite ale Americii au anunțat la începutul lunii ianuarie că vor permite ca până la 30.000 de persoane din Haiti, Cuba, Nicaragua și Venezuela să intre în țară, pe calea aerului, în fiecare lună.

Măsura vine în contextul în care americanii extind restricțiile din epoca Trump pentru a expulza rapid migranții prinși trecând ilegal frontiera dintre SUA și Mexic.

Citește și : Trei români au murit într-un grav accident petrecut în Slovenia

 

Sute de migranți haitieni au fost descoperiți în ambarcațiuni care încercau să ajungă în SUA. Migrația s-a intensificat din cauza violențelor provocate de bandele rivale din Haiti care se războiesc între ele și cu autoritățile, provocând sute de decese și numeroase strămutări interne, potrivit ONU.