DISTRIBUIȚI
DW

Mii de funcţionari au manifestat vineri după-amiaza la Lisabona, pentru a cere majorări salariale, ca să poată face faţă creşterii costului de trai, cu o săptămână înainte de adoptarea Legii Finanţelor, informează AFP, potrivit agerpres

„Majorările salariale sunt fundamentale!”, „‘Da’ locurilor de muncă, ‘nu’ precarităţii!”, au scandat funcţionarii care au mărşăluit la Lisabona până la Parlament, pentru a protesta împotriva „sărăcirii”.


Citește și : Statele Unite menţin Cuba pe lista ţărilor care nu cooperează suficient împotriva terorismului

Manifestaţii, care au venit din mai multe regiuni ale ţării, au cerut majorări salariale în condiţiile în care guvernul portughez prevede în proiectul său de buget, care urmează să fie votat vinerea viitoare, o revalorizare a salariilor din funcţiile publice cu 0,9%.

„Această majorare este complet inacceptabilă”, a estimat Sebastiao Santana, coordonator al Frontului comun al sindicatelor, care face parte din CGTP, principala confederaţie sindicală din Portugalia, apropiată Partidului Comunist.

„În faţa creşterii costului de trai care există astăzi, aceasta reprezintă o scădere a puterii de cumpărare”, a subliniat responsabilul sindical, cerând guvernului să-şi revizuiască propunerea înainte de votul asupra bugetului pentru 2022, săptămâna viitoare.

Legea Finanţelor a fost respinsă în octombrie, ceea ce a dus la căderea guvernului şi la organizarea de alegeri legislative anticipate pe 30 ianuarie, câştigate de socialişti, care dispun deja de o majoritate absolută.

Citește și : Jean-Luc Mélenchon critică noul Guvern al Franţei şi este convins că va fi schimbat peste o lună